Wat doet de hoefsmid voor uw paard?

Wat kunt u zelf doen voor uw paard?

Om de hoeven van uw paard gezond te houden is schoon houden van belang, daarmee traint u het optillen van de voeten wat ook de behandeling door mij vergemakkelijkt. Omdat ik ieder paard ruim aandacht wil geven hanteer ik een ruime planning toch zijn er situaties die maken dat de afgesproken tijden niet altijd gehaald kunnen worden. Als het tijdstip wijzigt neem ik altijd contact met u op. Wat het voor mij en het paard makkelijker maakt is dat:

  • Uw paard binnen staat, schoon en droog is en liever geen ingevette hoeven heeft.
  • De ondergrond droog, vlak en voldoende verlicht is. Het is dan ook makkelijker om de beenstand correct te bepalen en hoefproblemen te ontdekken.
  • Er stromend water en een stopcontact in de buurt is.
  • Wijzigingen in behandeling of aantal paarden op tijd worden door gegeven zodat ik de planning kan aanpassen.
  • Uzelf aanwezig bent. Mocht dat niet lukken, wilt u dat dan op tijd laten weten zodat we afspraken kunnen maken.

Diensten en Tarieven

Hier staan veel van de mogelijkheden en de standaardtarieven ten aanzien van het bekappen of beslaan van paard.

Voor een advies op maat, bijvoorbeeld voor speciaal beslag, kunt u het beste contact opnemen. Aan de hand van de situatie kunnen we in overleg een behandelplan op maat maken en de prijs berekenen.

Bekappen

Bij het bekappen zorg ik ervoor dat de hoef van het paard weer in balans komt, er uiteraard weer netjes uitziet en Ik controleer de hoeven op mogelijke gebreken.

De kosten voor het bekappen bedragen:

Voor warmbloeden: €30,-.
Voor koudbloeden: €50,-
Door de gestegen prijzen ben ik genoodzaakt om vanaf 14 maart 2022 €5 extra in rekening te brengen bij het bekappen van 1 of 2 paarden en bij 1 paard op half beslag.

Meer Info

Half beslag

Met half beslag worden de vier benen bekapt en krijgt uw paard voor ijzers, daardoor heeft uw paard minder last van slijtage en bovendien kan ik schroefgaten aanbrengen zodat u proppen/kalkoenen/stiften kunt indraaien voor extra grip.

De kosten voor het half beslaan van uw paard bedragen:

Warmbloeden: €75,-.
Koudbloeden: €100,-
Door de gestegen prijzen ben ik genoodzaakt om vanaf 14 maart 2022 €5 extra in rekening te brengen bij het bekappen van 1 of 2 paarden en bij 1 paard op half beslag.

Meer Info

Vierkant beslag

Uiteraard bied vierkant beslag bescherming voor alle voeten en zal de grip bij gebruik van proppen/kalkoenen/stiften toenemen.

De kosten voor het vierkant beslaan van uw paard bedragen:

Warmbloeden: €110,-.
Koudbloeden: €150,-.

Meer Info